14 Kasım 2016 Pazartesi

DRACENA BİTKİSİ BAKIMI


Bu makalede gelin hep birlikte Dracena bitkisinin yetiştirilmesini, bakımını ve sulanmasını inceleyelim. Dracena bitkisi yandaki resimlde de görüldüğü üzere gövde olarak ince bir yapıya sahip ve yaprakları oldukça ince uzundur. Dracena bitkisi bakmına göre farklılık göstererek 2'li, 3'lü ve 4'lü yapıya sahip olabilir.

Dracena bitkisinin Bakımı

Güneş ışınlarını çok fazla  sevmeyen bu bitkimiz dolaylı yollardan oluşan ışınlardan yararlanmayı sevmektedir. Dracena bitkisi mevsimsel farklılıklara mahruz kalmadan her mevsimde aynı oda sıcaklığında yetiştirilmeyi sever. Işınlardan çok fazla hoşlanmayan Dracena bitkisinin ışık alma bölümü her yapraklarına aynı orantıda gelmelidir aksi takdirde ışık alan bölümü bitkinin eğilimle sonuçlanacaktır. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu ve topraktan aldığı vitamin ve minarellere dracena bitkisinin de ihtiyacı vardır. Bu yüzden yılda en az bir veya 2 kere vitamin ve minarel takviyesi yapılması bitkinin gelişiminde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Saksı değiştirilmesi işleminde ise dracena bitkisinin saksısı yaz aylarında değiştirilmelidir.

Dracena Bitkisinin Sulanması


Sulama işleminde özellikle kış aylarında bitki soğuktan korunmalı ve çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bu aylarda ihtiyacına göre sulama işlemi uygulanmalıdır. Sulama esnasında mümkün oldukça suyun toprağın her bölümüne ulaşması sağlanmalıdır. Sulama esnasında kullanılan materyalde ki su seviyesi her sulama işleminde her zaman aynı olmalıdır. Ne eksik ne de fazla olması bitkinin olumlu veya olumsuz olarak gelişmesine neden olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder